Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Veszélyes jelek - új honfoglalók tevékenykednek Magyarkút településen

2012.03.12

 Veszélyes jelek

 

Magyarkút egy kis üdülő település a Börzsönyben, igazából nem is önálló, hanem Verőcéhez tartozik. Összesen mintegy 300 lakosa van, de ha az állandó ott lakókat vesszük, még ennél is kevesebb. Azt talán tudjuk sokan, hogy a Dunakanyar egyébként is többnyire nemzeti érzelmű régiója csonka országunknak, ebbe Magyarkút is beletartozik.

Sajnos úgy tűnik, hogy akármennyire is eldugott kis helység Magyarkút, az éjszaka bújkáló liberális söpredék az utóbbi egy-két évben mégis rátalált, és célkeresztbe vette ezt az egyébként még jól élhető kis települést. Már két alkalommal is előfordult, hogy reggelre végig volt ragasztva a mindössze néhány létező utca holmi demokrácia álarcába bújtatott magyarellenes, liberális agitációkat tartalmazó szenny-röpcédulákkal. Természetesen az arcát, kilétét egyik kis féreg sem adta hozzá, az szinte borítékolható, hogy valahonnan idegenből érkeztek. Tavalyelőtt nyáron egy lakók által nem régiben épített patak-híd díszeit rongálták meg szintén „ismeretlenek”, nevezetesen eltüntették róla a magyar címeres trikolor, és a turulos, árpádsávos zászlót, valamint leszaggatták, megrongálták azt a szép Nagy-Magyarországot formáló fatáblát, amibe egy Ismerős Arcok idézet van vésve: „Építsünk hidat, tiszta szavakból határok fölé, s elindulhatunk egymás felé”.

a-hid-diszei-a-rongalas-elott.jpg

 

 

 

         A híd díszei rongálás előtt

 

 

 

 

Úgy látszik, ezektől az emberszabásúaktól távol áll minden, amit ez az egész jelképez, kifejez, az építés, az őszinteség, az egymás felé közeledés, és egészen biztosak lehetünk benne, hogy a történelmi határok visszaállítása is. A keserű hab a mérgező tortán, hogy két héttel ezelőtt egy szélcsendes éjszakán valami idegen szél a település határában levő, kőből épített Krisztus-keresztet ledöntötte és darabokra törte. Az egyértelműség kedvéért meg kell jegyezni, hogy az említett kereszt olyan helyen állt, ahol autó, vagy bármilyen jármű esetlegesen ittas vezetője véletlenül sem okozhatta, mint ahogy nem is volt semmiféle erre utaló nyom, kizárólag szándékossággal követhették el ezt az igen bátor cselekedetet. Felvetődhet egy kérdés: vajon az a fajta, (vagy bérenceik)akik ezt elkövették,még mai nap is ennyire gyűlölik Jézust és tanait, vagy csupán ennyire frusztrálja őket az ellene elkövetett egykori bűnük, hogy képtelenek belátással és megbánással szembenézni vele?!

ledontott-krisztus.jpg

 

 

A ledöntött Krisztus szobor

 

 

A település lakói, ingatlantulajdonosai, valamint Bethlen Farkas polgármester Úr is mély megdöbbenéssel vettek tudomást a történtekről, ami teljességgel érthető egy magyar ember számára. Megdöbbenünk, felháborodunk, a lelkünkbe szilánkot ver, hogy egy „tűzvonalon kívül eső kis településen (bár sajnos, ma már Magyarország minden négyzetcentimétere tűzvonalnak számít) ilyen támadások történhetnek, de ez most már kevés! Beláthatjuk, hogy kis országunk bármely eldugott kis zugában megpróbálhatunk meghúzódni, élni szerény, tisztességes, magyar emberhez, családhoz méltó életünket, sehol nem vagyunk biztonságban, mindenhol ki vagyunk téve az „új honfoglalók” támadásainak, minden erejükkel igyekeznek rombolni testünket, lelkünket, szellemünket, hitünket, méltóságunkat. Ez ellen most már tennünk kell, nem szavakkal, mert elérkezett az idő, amikor már kevés a szó, mindenhol, minden pillanatban résen kell lennünk, és minden erőnkkel a legapróbb jelekre is azonnal reagálni, cselekedni kell! Ők nem kímélnek minket, hát mi mit tehetnénk, hogy életben maradjunk??!

 

H. L.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Facebook.

(Borbála Fucsku, 2014.02.16 20:54)

Magyar Turul!!! AKI SZERETI A MAGYARSÁGÁT!!! ÉS NEM TAGADJA LE!!! CSATLAKOZZANAK TÖBBEN!!! AKIK MAGYAR EMBERNEK ,ÉRZI MAGÁT!!!

Facebook.

(Borbála Fucsku, 2014.02.16 20:53)

Magyar Turul!!! AKI SZERETI A MAGYARSÁGÁT!!! ÉS NEM TAGADJA LE!!! CSATLAKOZZANAK TÖBBEN!!! AKIK MAGYAR EMBERNEK ,ÉRZI MAGÁT!!!

Facebook.

(Borbála Fucsku, 2014.02.16 20:37)

Magyar Turul!!! AKI SZERETI A MAGYARSÁGÁT!!! ÉS NEM TAGADJA LE!!! CSATLAKOZZANAK TÖBBEN!!! AKIK MAGYAR EMBERNEK ,ÉRZI MAGÁT!!!