Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyűlöllek BKV!

2012.01.28

 Gyűlöllek BKV! De tényleg…

Minden nap vidékről utazok, hogy szakmát tanulhassak. Hajnalban a fővárosi utazás gondolata is megnehezíti az ébredést…  

Nos, én mindig megveszem a bérleteimet, még akkor is, ha lassan választanom kell: egyek, vagy utazzak?
Mentem az iskolámba, amikor a metró kijáratánál várták a kedves utasokat a kedves ellenőrök. Az előttem megállított utastól kérték a „jegyeket, bérleteket”, amikor az könyökkel arréb lökve az ellenőrt tovább sétált. No, ezután elkaptak engem. Felmutattam a bérletemet, mennék tovább, de…  DIÁKIGAZOLVÁNYT!  Elővettem, megmutattam. „Vegye ki a tartóból.” Kivettem, mire kikapta a kezemből és már írta is a csekket. Pislogtam, mint pocok a lisztben. Közölte, hogy a diákigazolványom 1-2 napja lejárt. Igaz, nem akartam megvenni az ideiglenes diákot, hiszen már hónapokkal ezelőtt megrendeltem a rendes diákigazolványt.  Az ellenőrnek hiába mutattam az iskolám pecsétes, aláírt belépőjét,(igazolva, hogy diák vagyok, és nem csaló) nem jó, csak iskolalátogatási igazolás, amin egyébként épp ugyanezek vannak. Ha megveszem az ideiglenest és bemutatom 8 napon belül, akkor csak 2000 Ft,- ha nem akkor 12 000 Ft,-. 
Mehettem iskolába a szép kis csekkemmel, persze ennek köszönhetően késtem is..
Túl akartam lenni az egészen. Elmentem fényképet csináltatni (pénz 1x), mert ugye ez kell az ideigleneshez, majd megvettem az ideiglenest (pénz 2x). Ezután elmentem befizetni a csekket (pénz 3x).
Két nappal később persze megérkezett a rendes diákigazolvány (pénz - pár hónappal ezelőtt).  A vicces, hogy elég sokan jártunk így…
 Mikor elmentem befizetni a csekket, tele volt diákokkal az iroda, sőt olyan lány is volt ott, aki határon túli és nem vett valamilyen kártyát vagy mit, (amiről még nem is hallott) a bérletéhez és ezért kellett büntetést befizetnie.
 Azért érzem aktuálisnak ezt, mert utazás közben újságot olvasott mellettem valaki így én is belepillantottam.  Az újság azt írta, hogy a Tarlós pénzt kér Orbántól, hogy a BKV-t kihúzzák a csődből.
Azt hittem leszakad a pofám. Ez most komoly? A BKV annyi féle irodát tart fent, ahány féle büntetést ki lehet róni. 


Karácsonykor jött hozzánk egy kedves rokon, akivel át kellett vágni a városon, hogy hazajuthassunk. Persze egyik automata sem működött, hogy jegyet vegyünk neki, csak a pénzt nyelte le mindegyik. Mivel nekem bérletem van, előre is mentem, több automatát kipróbáltam, de jegyet nem adtak... de végül egyet találtam. Ami érdekes, hogy ellenőrök bezzeg minden nyomorult sarkon voltak.(metróról van szó).
Ezek után is tényleg rosszul áll anyagilag? Mégis mire megy el ez a rengeteg pénz? A mi pénzünk! Amit kifizetünk a méregdrága jegyekre, bérletekre, és amit Viktor ad Tarlóséknak.
Nem plusz pénzre van szükség, hanem új tulajdonosra, kevesebb 100 Millás végkielégítésre és 100 Millás fizetésre. Szerintem.    
bkv-tehen.jpg

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.