Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fiam osztálykirándulásra indult

2009.06.23

Miért (nem) szeretjük a BKV-t?

 

 

 

Fiam osztálykirándulásra indult Balatonlellére. Hévvel Budapestre, majd metróval a kelet pályaudvarra utaztak. Még a tanárnő is odafigyelt, hogy mindenki érvényesítse a jegyét, a metróbejáratban. Az ellenőr megnézte a jegyeket, így gond nélkül mehettek tovább a gyerekek. A meglepetés a keletinél érte a fiamat: A következő ellenőr közölte, nem érvényes a jegye. Az adatok felvétele után kaptunk egy 12 ezer forintról szóló csekket. Pedig láthatta a jegyét és azt is, hogy nem gyakorlott utazó. Mint később kiderült, mindez azért történt, mert nem működött jól a gép.

Lenne pár kérdésem: Miért engedte tovább az első ellenőr a Batthyány téren „érvénytelen” jeggyel a fiamat? Ha azonnal visszaküldi talán a másik jól működő gép érvényesíti a jegyét és nincs izgalom, megszégyenítés, elrontott kirándulás, plusz költség. Hová tűnt az emberség, a jó érzés? Ha nem egy sérült, vidéki iskolás, hanem néhány kigyúrt cigány állt volna ott, akkor is ennyire ragaszkodik a szabályokhoz? Nem hinném! Azt büntetik, aki „érvénytelen” jeggyel utazik, azt miért nem, aki nem végzi el a munkáját?

 

Üdvözlettel : Egy magyar apa

 

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kszl@kszl.kszl

(kszl, 2010.02.14 16:05)

egy szo mint 100 egy kisgyereket konnyu buntetni mint egy felnottet... De azert itt megjegyeznem hogy vannak nagyon szarhazi genyo ellenorok egyel en is talalkoztam... azta ra hagytam es leszalltam a buszrol. Aki hujje az is marad...

Hibás a szabályozás

(magocilla, 2009.07.25 08:46)

Amíg "tervteljesítés" folyik, nem is várható tőlük más.Előírás, hogy havonta mennyi "bevételt" kell kitermelniük. Hó végén aztán a kákán is csomót keresnek.

...

(Gál Bogi, 2009.07.04 12:10)

szemétség felső fokon!
igaza van... azt kell büntetni, aki nem végzi jó a munkáját!