Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tücskök a tanárokat is terrorban tartják

2008.12.22

 

Monorierdő. Egy Budapesttől 40 km-re lévő, körülbelül 4000 lélekszámú csendes, békés község.


Jó pár éve itt élek, a helyi általános iskolában végeztem. Boldogan emlékszem vissza kedves, szerető tanáraimra, barátságos, vidám iskolatársaimra. Szép évek voltak ezek. Sajnálom, hogy ez már csak emlék és sajnálom, hogy a fiatalabb generációk ezt már nem tapasztalhatják meg.

 

 

Mostanában folyamatosan azt hallom a szülőktől, mostani diákoktól, hogy az iskolában nagyfokú, agresszív tücsökinvázió zajlik. A kistücskök állandóan megverik, zsarolják, zaklatják iskolatársaikat.Sokaktól elveszik zsebpénzüket, uzsonnájukat.
 De ez nem minden: a tücskök a tanárokat is terrorba tartják. Lassan mindennapossá válik, hogy a tücskök rágyújtanak a tanórán, a tanárok meg a szülők pedig tehetetlenek. Ugyanis, ha valaki szólni merészel, a kistücsök behívja jól termett tücsökrokonait, azok pedig különbözőmódszerekkel ( leginkább súlyos fenyegetéssel) meggyőzik a tanárt, a szülőt, hogy az ő kistücskük egy áldott jó teremtés.

 


Pár napja egy kicsit másfajta eset törtét, az egyik másodikos tücsköcskét magához hívatta az igazgató nő, aki egy csendes, kedves, korosodó hölgy.

 

Gondolom az igazgató valami "szörnyű rágalmat" szórhatott tücskünk fejére, ugyanis az "végső elkeseredésében" megütötte igazgatóját. Az igazgatóasszony természetesen nem sokat tudott tenni, ugyanis a magyar törvények szerint egy kiskorú, tanköteles ellen semmiféle hatékony büntetéssel sem lehet fellépni.
Ez az eset valószínűleg a feledés homályába veszett volna, ha az iskola gondnoka nem szerez róla tudomást, és nem szól a polgármesternek, aki úgy döntött, megpróbál elbeszélgetni tücsökkével, megkísérli elmagyarázni neki, hogy válhat valaki rendes, becsületes kisgyerekké. A beszélgetés közben harcitücskünk ismét akcióba lendült, megütötte a polgármestert is, aki hírtelen felindulásból viszonozta a gesztust egy atyai pofonnal.

 

 

Ezt a helyiek egy része felháborítónak tartja, sokan követelnék a polgármester lemondását.

 

Én személy szerint azonban főfelelősnek a magyar törvényhozást tartom, azt hogy az állam folyamatosan csak a tücskök ellen irányuló állítólagos rasszista indíttatású erőszak ellen emeli fel szavát, az ellen próbál tenni, mindeközben pedig megfeledkezik arról az apróságról, hogy a cigányság nap mint nap követ el erőszakos cselekményeket a magyarság ellen. Ennek is az egyik legveszélyesebb megnyílvánulása a kiskorúak által elkövetett tettek, hiszen ők nem büntethetők, nyugodtan és szabadon, következmények nélkül terrorizálhatják, zaklathatják társaikat.Egy olvasó

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szeged

(munyo, 2010.01.30 01:45)

Sajnos a fentiek mindenben fedik a mai valóságot.A probléma nagyon összetett,egyszerre kellene ezt a rettenetes helyzetet kezelni,felvilágosítás,beilleszkedés a társadalomba, a munkával megismertetni a tücsköket, és megtanítani nekik hogy minden erőszakos cselekedet retorziót von maga után. Miután büntetlenül tehetnek majdnem mindent így nem is várhatunk mást.A magam részéről megtanítottam a gyerekeimet, hogy az erőszakra visszavágás legyen a jutalom,mert különben potenciális áldozatok lettek volna. A törvényeink nem a minket védenek,sajnos hogy hagyjuk.