Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lesújtó adatok rólunk

2010.03.02

Magyarországon lassan több 1 millió ember szenved alkoholizmus- betegségben.

Kép

 


Magyarországon évente kb. 200 gyilkosság történik. 
(és amiről még nem tudunk)

 

Kép

 

Magyarország a második az öngyilkossági világranglistán. Évente átlagosan 30 ezren kísérlik meg, hogy véget vessenek az életüknek. Sokáig vezettük az öngyilkosságok listáját, aztán a nyolcvanas évek óta csökkent a szám, de az utóbbi időben emelkedik az öngyilkossági kísérletek száma. 

Kép

 

Magyarországon a lakosság 35 százaléka dohányzik, és minden ötödik ember hal meg a káros szenvedély következtében (évente 28-30 ezren). A világon Magyarország a harmadik helyen áll az egy főre jutó cigarettafogyasztás mértékét tekintve

Kép

 

Magyarországon évi 130 halálos kimenetelű baleset történik.

 

Kép

 

 

Óránként hat terhesség megszakítás végeznek ma Magyarországon, és egyre több az abortuszra jelentkezők között a 13-18 éves lány.

 

Kép 

 

Magyarországon a 18 és 25 év közötti fiatalok 1%-a anorexiában, 4%-a bulimiában szenved. A táplálkozászavar egyre fiatalabbak problémája: már 10-12 éves gyerekek is az anorexia tipikus jeleit mutatják. Az evészavarok halálozási rátája 8-10 százalék, ezzel ez a legnagyobb halálozási mutatójú pszichiátriai betegségcsoport.

 

Kép

 

 A hivatalos statisztikák szerint hetente hal meg egy ember kábítószer-fogyasztás miatt Magyarországon.

Felmérések szerint a magyar fiatalok 20-30 %-a próbálja ki a drogokat felnőtté válása előtt, ám kevésbé optimista felmérések szerint ez az arány akár 50-70% is lehet.

 

Kép

 

A túlsúly és az elhízás világméretû problémája a magyar lakosság 6o%-át közvetlenül érinti.

A túlsúlyt, elhízást lelki problémák is generálhatják, mellékhatásai: szív és érrendszeri betegségek. Nagyobb eséllyel lehet az ember cukorbeteg, rákos, és lehet epeköve.

Kép

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

e-mail: jozsef56@citromail.hu

(Kovács József, 2011.01.30 16:32)

A gond ott van, hogy mindenütt zárt ajtóknak ütközök, amikor bejelentkezek egy-egy közösségi vezetőhöz, hogy felvilágosító előadást tartsak a legelemibb dolgokról egészségünk kapcsán. Mert annyira elbutítottak bennünket, hogy a magától érthető dolgokat is tanítani kell. De létezik magyarországon egy árnyékerő, ami minden felvilágosítást és tudásközvetítést megakadályoz - legalábbis ami a magyaremrer felé irányulna. Ezek az árnyak sajnos itt vannak köztünk. A magyar ember meg annyira el van butítva, hogy nem képes felismerni őket, nyájas beszédük, képmutatóságuk miatt.