Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kárpátalja rádió szerkesztője bemutatkozik

2010.01.03


Toniusz, így hívnak barátaim. Sok mindennel foglalkoztam már eddigi életem során számos helyen megfordultam és ismerkedtem sok új érdekes emberrel. Ez plussz. Sokszor költöztem, ami szintén ahhoz vezetett hogy új kapcsolatokat létesítsek. Akkoriban nehéz volt, de most érezhető a pozitív hatása a múltnak. Több éven át dolgoztam magyar politikai és társadalmi szervezetben egyaránt vezető pozícióban, de sajnos az összegyülemlő nézeteltérések miatt és a nem egyező nézetek miatt hagytam az egészet, és kiléptem lemondván minden tisztségemről. Nehéz volt, higyjétek el, nehéz mindent otthagyni amit szeretsz és amit építesz hosszú időn keresztül. De ha menni kell... Mentem is. Majd mivel én olyan emberke vagyok, hogy nem tud megnyugodni magának, a közösségi rendezvényeket mint magánszemély folytattam, most már elmondhatom hogy eléggé sikeresen. Eleinte falunapok lebonyolításával és műsorvezetésével kezdtem. Sokan jöttek látogatók az egyébként többször látott falunapi kúltúrális programokra is, mivel a konferálás szövege és módja az mindíg más volt, megnevettete a közönséget. Ezért is volt olyan hétvége mikor egy napon, 3 faluban voltam műsorvezető.

 

 

Diák éveimben  több ifjúsági rendezvényt szerveztem és bonyolítottam le, ezért volt tapasztalatom a rendezvényszervezésben is. Mikor a társadalmi szervezetbe kerültem egyetem után, többször is felmerült bennem az ötlet, hogy valamiképpen jó lenne tető alá hozni egy kárpátaljai magyar rádiót. Sokat törtem a fejem, és osztottam meg az ötletem szervezetbeli társaimmal. Aztán volt egy lehetőség, írtunk is egy pályázatot. Eredetileg nyertünk is, na de ezt a témát nem bolygatom mert nagyot csalódtam. Pedig nagyon hitegetve voltam, és már stábot is kezdtem toborozni. Végeredményként 2 év után a pályázat elnyerése után, én már nem hittem senkinek és feladtam a rádiózásról szóló reményeimmel. Egyéb rádiózást támogató pályázatok pedig már nem voltak magyarország felől. Láttam hogy a „támogatók” és „társak” nem ugyanazt akarják mint én. Én egy valódi magyar FM rádiót szerettem volna, mások pedig jövedelmet láttak benne csak.

Na a rádiózásról ennyit, majd mint előbb említettem ki is léptem lemondván minden tisztségemről minden pártból és szervezetből.

Nagy fesztiválok és rendezvények következtek. Ez is sikeres lett. Nem említem milyen fesztiválok ezek, mivel a rádiót nem használom reklámozásra legalábbis egyenlőre. Aki ismer az tudja melyekről van szó.

 

 

Aztán novemberben, lebetegedtem egy picit, és ölt meg az unalom. Egy barátom aki rádióban dolgozik, megint felkeltette bennem az érdeklődést a rádiózás iránt. Megint elkezdtem lehetőségek után kutatgatni. Fegyverem az internet volt csupán. Három hétbe telt mire sikerült az első adást sugároznom, igaz csak interneten, de örültem – szólt a rádió.

 

 

Jelenleg is vannak egy kis technikai gondjaim, de ezeket önerőböl igyekszem megoldani. Mivel a rádiózás nem hoz pénzt, a folyamat lassú ám mégis halad előre. Sok tutty-mutty meg biz-baz kellene ami javítaná a rádiót. Aztán ott a másik, ha többen „lennék” akkor folyamatosan tudna menni a rádióadás és színesebb is lenne. De nehéz társakat találni, ha valamiért nem kap pénzt az ember. Meg persze nekem is van munkahelyem, amiből igyekszek megélni, ott is lennem kell (nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem be kell járnom a munkába), ezért csak szabadidőmben tudom üzemeltetni a műsort, és bővíteni a zenei gyűjteményemet, hogy színesebb legyen a rádió zenei palettája ez kötelező is részemről. Teszem ezt annak a reményében, hogy társakra találok ebben a harcban, és sikerül mihamarabb magyar nyelven hallható FM rádióadást is létrehozni itt, ahol élek - KÁRPÁTALJÁN.

 

 

Remélem ezt nem csak én szeretném így.

Toniusz

(Ha kérdésed van írd csak a cikk alá)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.