Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fábián Zoltánt a Székely vér alapítóját kértük meg arra, hogy mutassa be a zenekar tevékenységét.

2011.12.22

 Fábián Zoltánt a Székely vér alapítóját, dalszerzőjét és szövegíróját kértük meg arra, hogy mutassa be néhány mondatban a zenekar tevékenységét:

zoli.jpg

 A Székely vér név a 2009 –es év végén fogalmazódott meg bennem. Akkor 12 év zenélés után megfordultam már pár zenekarban, amelyeket csak kis részben tudtam a magaménak érezni és arra gondoltam, hogy létre kellene hozni egy olyas valamit, ami én vagyok, az én világomat tükrözi. Viszonylag gyorsan találtam zenésztársakat, Vincellér Zoltán/Basszusgitár és Bordi Csongor/Dobok személyében. Egy olyan zenekart akartam, amellyel nem csak elmegyünk zenélni, hanem teszünk is valamit a jelenlétünkkel. Pontosan, ezért ahogy 2010. januárjában összeállt a zenekar, elkezdtem felkeresni jó néhány szervezetet, aztán így szépen lassan, ahogy a közönségünk is, mindig bővült egy kicsit a kör.

 

                                                  szekelyverzenekar.jpg

  A legfontosabb ügy, amely mellett nekünk most ki kell állni a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott autonómia statútum. Azonban azt gondolom, hogy nagyon óvatosan és megfontoltan kell cselekednünk úgy, hogy európai szintűre vigyük a célkitűzést, mert itt már nem lehet hibázni, csak biztosra menni, még egy kudarcot már nem tűr el a Székely Nemzet! Ha ez megvalósul, akkor például szolgálhat a többi elcsatolt terület önrendelkezéséhez.

                   szntintro.jpg     

                                                     

 

                                                                                                               sz.jpg

 

 Autonómiával kapcsolatos: www.sznt.eu www.szekelyfoldert.hu http://szekelyver.hu/autonomia.htm

Ami a zenét illeti, nem szeretem műfajhoz kötni, mert azzal elvenném a dallamok szabadságát. Minden dalnak van egy hangulata, mikor megszületik és úgy jó, ha megmarad olyannak, amilyen az alkotás pillanatában volt, különben egy gépezetté válik az egész…

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert túl vagyunk két év alatt több, mint 30 koncerten és olyan zenekarokkal léphettünk fel egy színpadon, akik évek óta az elsők között vannak jelen a hazai nemzetébresztő tevékenységben.

2012. februárjában ott lehetünk a Petőfi Csarnokban a Hungarica zenekar 5 éves születésnapi rendezvényének a vendégeként.

Jó érzés volt idén többször is hazamenni székelyföldre és játszani a dalokat. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy a zene öröm, emlék és tudat, mert a szövegek által kiteljesedik egy olyan kép, amit látni nem, de érezni annál inkább lehet. A zenében benne van az a szabadság, amikor nincsenek határok, azok lehetünk vele együtt, akik valójában vagyunk. Ez számomra nem egy illúzió, hanem maga az élet.

szekelyver.jpg

 

Májusban sikerült elkészítenünk az „Édes Magyar Föld” című bemutatkozó lemezünket, amelyen 10 dal csendül fel.

 

Nem utolsó sorban, nagyon sok mindenkinek tartozunk köszönettel! Semmi sem jön magától, minden lehetséges ösvényt ki kell taposni és szerencsére van jó néhány barát, akikre számíthattunk és segítenek, hogy mindig egyel feljebb tudjunk lépni. 

 

 

Köszönöm Nektek a lehetőséget, hogy szólhattam pár szót a zenekarról, aki bővebb betekintést szeretne kapni az látogasson el az oldalunkra, a www.szekelyver.hu –ra.

A magyarok istene vigyázzon ránk!

 

Fábián Zoltán

 

Kapcsolódó cikkek:   https://turulhir.eoldal.hu/cikkek/felhivasok/szekely-ver---edes-magyar-fold-cimu-lemeze--karacsonyig-1000-ft-et-itt....html

https://turulhir.eoldal.hu/cikkek/rendezvenyek/evbucsuztato-ingyenes-koncert-a-szekely-ver-es-az-onogur-zenekarokkal-vacon-.html

https://turulhir.eoldal.hu/cikkek/rendezvenyek/hungarica--fankadeli---szekely-ver-a-petofi-csarnokban-2012.-02.11..html

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.