Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszélgetés egy volt drogfüggővel

2009.02.15

Xy
20 éves férfi

 

Mit használtál?

Füvet használtam, de próbáltam rusht és speedet is. Mariguanafüggö voltam.

 

MIért próbáltad ki? MIért kezdted el?

15 éves, iskolás voltam. Kezdtünk felnőni, és én mint befolyásolható kamasz aki sok problémával küzd és szorongásos betegségekkel, anyaghoz nyúltam. Szorongásokra jó nyugtató volt eleinte... Ezzel hitegettem magam, hogy "természetes eredetű, ugyan mi gond lehet?" Végül függő lettem. Szétcsúszott napok, hetek, hónapok évek következtek. Volt, hogy jól voltam, volt hogy nem. A környezetemtől sokszor megkaptam, hogy az életem romokban hever. De engem semmi sem érdekelt, csak a fű. Hogy hazaérjek a suliból, aztán lelépjek és hogy este szívjunk. Jól éreztem magam, eltűnt a régi, stresszel teli életem, kaptam egy újat, ami nem napi 24, hanem napi 3 órából áll. Egy boldog és teljesen nyugodt életet, amire minden embernek szüksége van. De én akkor úgy éreztem hogy csak így tudok megnyugodni.
Mondjuk ez egybevág a szomorú igazsággal. Olyan dolgokat tapasztaltam, amiket józan állapotban nem nagyon tudtam hova tenni. Izzadtam, remegtem és éreztem, hallottam a saját szívverésem. Az idő nagyon lassan ment.

 

 

Ekkor gondolom észrevetted, hogy valami nincs rendben. Mi történt ez után? Meddig tartott?

Ez ment 5 éven keresztül. Vicces... nem is gondoltam volna, hogy függő vagyok. Szóval valahol tisztában voltam vele, de nem fogllkoztam vele, elfolytottam és bebeszéltem magamnak hogy nem vagyok az. Erre a suliban volt egy tudatmódosító szerekről való felvilágosítás. Elmondták mi a függőség. Egy olyan nő tartotta, akit ismerek, és ezután erről nagyon sokat beszélgettem vele. Kitisztult a kép, levert a víz és ráeszméltem a dolgokra. Akkoriban volt egy kapcsolatom, de csak hétvégenként tudtam a lánnyal találkozni. Végül úgy éreztem döntenem kell, végül a  lányt választottam és leraktama  füvet. Észrevettem, hogy a kapcsolatom a barátaimmal már régen megszakadt.
A leszokás így visszatekintve nem volt olyan nehéz. Úgy éreztem, inkább lelkileg mint testileg függök tőle. Fél évre rá a cigit is letettem. 1 hónapja nem dohányzok, és 7 hónapja nem füvezek. Nem mondom, hogy nem hiányzik. Azt sem mondhatom, hogy könnyebb most, talán annyival hogy a rideg valóságban élek már. Nem érzem már hogy ellep és megfolyt, mert felülemelkedtem rajta.  
Most kívülről látom az egészet. 5 év hosszú idő.
A mese tanulsága annyi, hogy az ilyen élet nem élet. A Biblia szerint az élet értelme az anyagi és szellemi feljebbjutás.
De vajon igaz ez? És ez helyes?
Vajon létezik egy erő ami mindenkinek azt ad amit érdemel?
És hol van az a pont amikor fel kell adni a küzdelmet?

 

Köszönöm a beszélgetést!

 

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.