Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eszes Tamás idézetek, 2 kedvelt idézete, utoljára használt idézet...

2011.11.04

 

 Eszes Tamás
1964-2011

Legyen neked könnyű a föld!

 

26528_112250188815285_100000909123422_75534_1456573_n.jpg

 
Holtan találták Eszes Tamást, a Véderő vezetőjét csütörtök este bejelentett lakcímén, a Heves megyei Gyöngyöspatán. A faluban terjedő hírek szerint felakasztotta magát. (2011. 11. 03.)

Idézetek Eszes Tamástól:
 

„Ha elölről kellene kezdenem ezt a kálváriát, amit megjártam, azt hiszem nem tenném máshogyan. Tartozom a hazámnak annyival, mert magyarnak születtem. Ahogy tudom, és erőm telik segítem és harcolok népünk, nemzetünk fennmaradásáért.

 

„Tudjuk, látjuk, érezzük, minden pillanatában a mai időnek, hogy a magyarság földbe tiprása teljes erővel működik. Nekünk is új tempóra kell váltanunk, így félre kell raknunk saját, magyarhoz méltó, nyugodt, inkább türelmes, mint lendületes hozzáállásunkat.

 

„Mi is  a hazáért és a benne élő nép jólétéért harcolunk a politikai nyomás ellenére is. Egy célért küzdünk, csak más hajóban evezünk.” (véleménye a szervezetek közötti kapcsolatról)

 

 

„Olyan időkben élünk, ahol a Szent Korona minden tagjának szerepet kell vállalnia, különben annak értékrendjét képviselő, védelmező szervezetek elbukhatnak.

 

„Háború van Drága Testvéreim! Háború van minden szinten, anyagi, lelki, szellemi, ideológia, társadalmi, szakrális értelemben együttvéve! Isten velünk van, de mi egymással vagyunk?” 

 

„Vállalások nélkül nem lehetséges előre haladni, felismerés nélkül előre tekinteni sem.

 

„Ők azok, akikre büszke vagyok, és szinte a saját gyermekeimnek tekintem őket kortól, nemtől függetlenül.” (véderő tagjairól)

 

„Láttam a szemekben az érdeklősét és láttam, hogy még menthető a fiatalság.”

 

„Ahogy elnéztem a rajokban felsorakozott táborozókat, amint kipirult arccal büszkén énekeltek, rájöttem, hogy igenis kell a honvédségi kiképzés ennek az országnak. Látni kellett volna azt, amit én ott láttam. Nagyon büszke voltam a három nap alatt elért eredményre. Délután a táborzárás és a zászlólevonás, igen megható volt. Szívesen ott maradtam volna még pár napot.

 

„Én ebben az országban élek, teszem le az asztalra azt, amit magamtól tudok, teszem le az asztalra azt, sokak által megvetve, amit a magyarságom, a hovatartozásom diktál. Náci, fasiszta, fajgyűlölő és még sorolhatnám, hogy milyen jelzőkkel illetnek azért, mert nem tagadom meg azt, amit a szüleimtől kaptam, a nemzeti öntudatomat és azt, hogy magyar vagyok! Ennek tudatában cselekszem, ennek tudatában építem a Véderőt, amely mint azt tudjátok, nem politikai síkon fut, nem párt, vagy annak katonája, hanem egy azon szervezetek közül, akik a haza védelmére készítik fel tagjaikat, meghiúsított hadseregünk hiányában. Sajnálatos módon nincs az országnak katonája. Nincs, mert azt a pár ezer főt, akiknek a fele kiszolgáló személyzet és tiszthelyettes, vagy tiszt, valamint annak is a fele valahol a külföldi hatalmak érdekeit, idegen országokban szolgálják, az nem nevezhető hadseregnek. Ügyesen leépítették, hogy ne lehessen fegyveres ellenállás vagy fegyver az országban. Kell a földünk, kell a vizünk és kell a népünk szolgának. Na köszönöm szépen, de ebből én nem kérek! Trianont nem feledhetjük, őseink dicső tetteire méltóképpen kell emlékeznünk. Nemzetünk nagyjait példaként kell felhoznunk gyermekeinknek és tanításainkban.

 

 

„Csupa keserűség, csupa rossz. Ez van ma hazánkban, persze nem mindenkinek. Nekünk, kik a szegénységünk ellenére is tesszük azt, amiért nem várunk hálát vagy elismerést sehonnan, nekünk ez jutott. Mi így cselekszünk és a jövőre nézvén is ez vár ránk. Az ország radikálisabb részét szétszeletelték okosan, a beépített ügynökök jól végezték a dolgukat, mert nincs valódi nemzeti egyetértés, pedig arra lenne a legnagyobb szükség. Nincs, aki az ébresztőt megfújja, csak a takarodó szól évtizedek óta.

 

„Csak halkan és félve jegyezem meg: összefogás, szeretet! Ezt a két szót vigye a szél, ezt a két szót suttogjátok egymás fülébe. Talán egyszer lesz is eredménye”.

 

 

„Ne üljetek ölbe tett kézzel, és ne várjátok, hogy mint a birkákat hajtsanak benneteket a "vágóhídra". Ne higgyétek, hogy a velejéig romlott és korrupt cionista érdekeket képviselő báb kormány hagyja, hogy csak úgy átvegye a hatalmat a nemzeti oldal. Ne higgyétek, hogy a húsosfazékból eddig bőven merítők a jövőben éhezni akarnak. Mindenre fel kell készülnünk, és a lehető leghamarabb meg kell kezdeni a felkészítését a polgári lakosságnak. Igazi rendszerváltás soha sem volt, és nem is lesz vér és fegyverek nélkül.”

 

 

„Ha van egy álmunk, ami megvalósítható az összefogással, akkor azt valósítsuk meg, hogy ne legyünk többé erdőkben bujkáló, a hatalomnak kiszolgáltatott „vadak" Erre kérünk minden magát nemzetinek valló polgártársunkat, erre kérjük azokat, akik tenni akarnak, és tenni is tudnak.

 

„Soha ne feledd, hazád csak egy lehet, azt elhagyhatod ideig-óráig, de örökre nem.

 

"Hiszem, hogy egyszer egy olyan országban fogok élni, ahol tiszta szívű, igaz magyar emberek fogják alkotni a törvényeket, és irányítják mindennapjainkat!" 


Kedvelt 2 idézete:

„Inkább hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át.”
Szálasi Ferenc

"Soha ne nyomja el az álom fáradt szemeidet, mielőtt a nap művét háromszor el nem gondoltad: mit mulasztottál, mit tettél, milyen szent kötelességet nem teljesítettél."
Püthagorasz gondolata

 
Utolsó idézet, amit használt: 
 

‎"Erős vagyok, mert képes voltam mosolyogni, miközben belül szétszaggattak.
Erős vagyok, mert képes voltam nevetni, mikor az utolsó álmom is szertefoszlott.
Erős vagyok, mert képes voltam egyben tartani magam, mikor apró darabokra törtem.
Erős vagyok, de nincs ember a földön, aki minden fájdalmat, bukást, kudarcot és kínt elviselne.
Így hát csak reménykedni tudok minden napban..."

 

 

gyertya.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.